Migraine en homeopathie

Veel volwassenen maar ook kinderen hebben regelmatig last van migraine. De klachten variëren in sterkte en frequentie. Als de migraine twee of drie keer per jaar voorkomt, dan kunnen veel mensen daar met goede medicijnen prima mee leven. Er zijn echter vrouwen die elke maand een migraineaanval hebben. Ook mannen en kinderen kunnen regelmatig last van migraine hebben.  De klachten zijn vaak zo hevig dat men niet meer goed kan functioneren. Dit kan grote invloed hebben op het werk, school en sociale leven van iemand. Met homeopathie is er vaak veel aan migraine te doen.

Daarbij is het wel belangrijk dat het homeopathische middel past bij het totaalbeeld van de klachten van een persoon. Aangezien ieder mens anders is zal ook het klachtenbeeld vaak niet bij iedereen hetzelfde zijn. Middels een homeopathisch consult wordt het meest passende middel voor u of uw kind uitgezocht.

Voorbeeld casus:

Een jongeman van 17 jaar komt via de huisarts naar mijn praktijk voor een homeopathisch consult. De reden van komst zijn de heftige migraine aanvallen die steeds vaker terug komen. Hij heeft er bijna iedere maand last van. De klachten zijn zo erg dat hij alleen maar op bed kan gaan liggen. De hoofdpijn is heel heftig en daarbij blijft de jongen overgeven. Zijn zicht raakt hij regelmatig kwijt waardoor hij in paniek raakt. Hij is bang blind te blijven. Hij heeft het gevoel niet in zijn lichaam te zitten.

Tijdens het eerste consult praten we over zijn zware start in het leven. Te vroeg geboren en meerdere zware operaties als baby en de jaren erna. Hij komt heel vriendelijk over en al snel wordt duidelijk dat hij erg onzeker is.

Het eerste middel dat ik voorschrijf lijkt direct te helpen. De aanvallen blijven iets langer weg en zodra hij de aanval voelt aankomen neemt hij het homeopathische middel in. De aanval zet dan niet helemaal door. Nog niet helemaal tevreden zoeken we door daar een nog meer passend middel. Tijdens het innemen van het vervolgmiddel voelt hij zich direct ontspannen. De laatste keer dat ik de moeder van deze jongeman sprak vertelde zij dat het inmiddels al meer dan een jaar geleden is dat hij de laatste migraineaanval heeft gehad. Hij heeft het middel tussendoor maar 1 keer herhaald.