Cursussen

Homeopathische EHBO voor paard en ruiter

Met de informatie en het naslagwerk dat u tijdens deze cursus krijgt kunt u heel wat vervelende en pijnlijke situaties sneller en beter het hoofd bieden. U zult zien dat voor veel blessures en andere aandoeningen homeopathie een uitkomst kan bieden. 

Misschien vraagt u zich af waarom een specifieke homeopathie cursus voor paard en ruiter.Hier is voor gekozen, omdat in de paardensport nogal wat blessures voorkomen bij zowel paard als ruiter. Daarnaast zijn er bepaalde aandoeningen die vaker of zelfs alleen bij paarden voorkomen en niet bij honden en andersom. Denk hierbij aan koliek en hoefbevangenheid.

De kans om als ruiter een blessure op te lopen is ook aanzienlijk groter dan bij de gemiddelde huisdiereigenaar. Welke ruiter kan niet minstens één verhaal vertellen over een val van, of nog erger, met zijn paard. Of hoe het voelt als een paard van 600 kilo op je voet gaat staan. 

Er zijn aandoeningen waar je snel bij moet zijn zoals koliek en allergische reacties op insectenbeten of giftige planten. In dit soort situaties is het advies om direct deskundige hulp van een veearts in te roepen. In de tussentijd kan je alvast met  homeopathische middelen aan de slag. Het zal niet de eerste keer zijn dat de ergste klachten dan al verdwenen zijn als de (vee)arts arriveert. 

Cursus data:

Locatie:

Tijd:

Docente:

Nancy Groeneveld

Cursusbedrag:

Homeopathische EHBO voor dieren

Een workshop van 2 avonden voor huisdiereigenaren en fokkers die graag hun dieren in zo goed mogelijke conditie willen houden.

Hoe vaak komt het niet voor dat uw huisdier kleine ongemakken heeft: verwonding, ontstoken ogen, diarree, schijnzwangerschap etc. Voor deze en andere eenvoudige klachten biedt de cursus de mogelijkheid om zelf te behandelen met homeopathie en daarmee tevens de band met uw dieren te vergroten.

Homeopathie is uiterst effectief bij de behandeling van dieren en, indien juist toegepast, niet schadelijk.

 Het stimuleert de eigen afweer van het dier en verhoogt zo de vitaliteit. U zult merken dat u aan het eind van de cursus een enige kennis heeft opgebouwd van de homeopathische behandeling van uw dier.

De cursus bestaat ruwweg uit 2 gedeeltes:

    1. De homeopathische geneeswijze wordt kort en bondig uitgelegd. Naast de basisprincipes wordt een aantal zogenaamde homeopathische geneesmiddelbeelden besproken. Tevens leert u hoe u benodigde informatie van de eenvoudige klachten verzamelt. Waar u zoal op moet letten en hoe dat kan worden geïnterpreteerd. Tot besluit leert u hoe u op basis hiervan het juiste homeopathisch middel kunt kiezen en in welke dosering het moet worden toegediend.
  1. De nadruk van deze cursus ligt op de praktijk en een aantal belangrijke eenvoudige aandoeningen die je met homeopathische middelen kunt behandelen. Enkele voorbeelden van klachten en situaties die aan de orde zullen komen: wondbehandeling, bloedingen, verrekking en verstuiking, breuken, vergiftiging, schijnzwangerschap, ontstekingen, maar ook de begeleiding van bevalling, en wat er zo in de loop van de cursus ter sprake komt.

Ook zal worden ingegaan op gedragsafwijkingen.

Cursus data: 

Locatie:

Tijd:

Docente: Nancy Groeneveld

Cursusbedrag: 95 euro
Aanmelden via: www.homeopathiehelptmensendier.nl

BEIDE CURSUSSEN KUNNEN MITS ER VOLDOENDE DEELNEMERS ZIJN OOK OP UW EIGEN GEKOZEN LOCATIE GEGEVEN WORDEN! KOSTEN AFHANKELIJK VAN HET AANTAL DEELNEMERS, DUUR VAN DE CURSUS EN LOCATIE.