Overgangsklachten tijdens de menopauze

Overgangsklachten tijdens de menopauze

Ongeveer 80% van de vrouwen in de overgang krijgt in deze periode fysieke en / of psychische klachten.  Opvliegers, hevig transpireren, vermoeidheid, pijnlijke spieren, carpaletunnelsyndroom, vergeetachtigheid en slapeloosheid zijn enkele voorbeelden van overgangsklachten.

Homeopathische middelen kunnen er voor zorgen dat overgangsklachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Voorbeeldcasus:

Een vrouw 51 jaar, verpleegkundige komt naar de praktijk omdat ze al bijna een jaar last heeft van overgangsklachten. Vooral de opvliegers die zowel overdag als s‘ nachts opkomen zijn erg vervelend. Daarbij heeft ze de laatste tijd ook veel spierpijn.  Ze is bij de huisarts langs geweest en heeft al van alles geprobeerd maar niets helpt.

Tijdens het consult krijg ik een totaalbeeld van deze vrouw te zien. Ze is een hardwerkende, vriendelijke en nuchtere vrouw. Over het algemeen goed in balans. Houdt van haar werk en reizen.

Na inname van het gekozen homeopathische middel worden de opvliegers direct veel minder heftig en komen ze minder vaak op. Ook geeft ze aan minder last van spierpijn te hebben.  We wachten even af en herhalen het middel na twee weken. Daarna gaat het weer een stuk beter. Overdag zijn de opvliegers geheel verdwenen en ‘s nachts is het van 10x naar hooguit 2x gegaan.

Na 3 maanden zijn alle klachten zo goed als verdwenen.