Mijn achtergrond

 

Mijn achtergrond
Na jaren lang in de gezondheidszorg en bij andere werkgevers te hebben gewerkt ben ik
de zesjarige parttime opleiding tot klassiek homeopaat gaan volgen in Amersfoort.
Het is mooi om te zien hoe mensen en dieren m.b.v homeopathische middelen geholpen kunnen worden bij de meest uiteenlopende klachten.

Al snel werd mij duidelijk dat dit is wat ik wilde doen. Na mijn afstuderen in 2006 ben ik dan ook met heel veel enthousiasme gestart met mijn eigen praktijk voor klassieke       homeopathie voor mensen en dieren.

Waarom ik naast mensen ook dieren help met homeopathie
Van jongs af aan spelen dieren een belangrijke rol in mijn leven. Als kind was ik altijd te vinden op kinderboerderijen, dierenasiel en maneges. Op latere leeftijd ben ik rondleidingen gaan geven in Diergaarde Blijdorp. Ook rij ik bijna 20 jaar als vrijwilligster op de dierenambulance in Rotterdam.

De opleiding tot klassiek homeopaat is weliswaar specifiek gericht op mensen, maar door al mijn kennis over en mijn (praktijk)ervaringen met dieren, kwamen er automatisch veel mensen naar me toe met de vraag of ik ook hun dieren wilde behandelen.

Ik behandel niet alleen huisdieren maar ook landbouwdieren. Eén van de veehouders die ik met succes heb kunnen adviseren over het gebruik van homeopathische middelen bij zijn koeien, paarden, schapen en geiten is Rob van Egmond, de initiatiefnemer van het levend landbouwmuseum in Barendrecht.

Sinds mei 2007 schrijf ik een column op www.weetjesoverkatten.nl

Docent School voor Homeopathie en Silverlinde

Nancy Groeneveld Docent Klassieke Homeopathie

Nancy geeft colleges in klassieke homeopathie, live-casuïstiek, praktijkmanagement en homeopathische EHBO voor dieren. Daarnaast begeleid zij studenten van de dierhomeopathie-opleiding met hun stages en scripties.

Daarnaast geeft zij instructies aan brandweerkorpsen in verschillende regio’s “Hoe om te gaan met dieren in noodsituaties”.

Sinds 1998 actief als chauffeur op de dierenambulance in Rotterdam
Ook heeft zij veel ervaring met dieren opgedaan door het geven van rondleidingen in diergaarde Blijdorp en als educatief medewerkster op een kinderboerderij.

Naast haar medische achtergrond heeft ze ook verschillende opleidingen gedaan op het gebied van dieren zoals onder andere de opleiding: vakbekwaamheid dierenasiel/ pensionhouder en paarden praktisch bekeken aan de Hogeschool in Delft.

Geeft stage begeleiding aan leerlingen van de Homeopathie opleiding voor dieren. Dit laatste is in overleg ook mogelijk op locatie bij de stagiaire.