Mijn achtergrond

Mijn achtergrond
Na jaren lang in de gezondheidszorg en bij andere werkgevers te hebben gewerkt ben ik
de zesjarige parttime opleiding tot klassiek homeopaat gaan volgen in Amersfoort.
Het is mooi om te zien hoe mensen en dieren m.b.v homeopathische middelen geholpen kunnen worden bij de meest uiteenlopende klachten. Zeker als iemand verteld dat ze al jaren met klachten rondloopt en te horen heeft gekregen dat ze er mee moet leren leven. Als er dan toch nog met behulp van homeopatische middelen een verbetering te bewerkstelligen is is dat natuurlijk heel fijn.

Al snel werd mij duidelijk dat dit is wat ik wilde doen. Na mijn afstuderen in 2006 ben ik dan ook met heel veel enthousiasme gestart met mijn eigen praktijk voor klassieke homeopathie voor mensen en dieren.

Waarom ik naast mensen ook dieren help met homeopathie
Van jongs af aan spelen dieren een belangrijke rol in mijn leven. Als kind was ik altijd te vinden op kinderboerderijen, dierenasiel en maneges. Op latere leeftijd ben ik rondleidingen gaan geven in Diergaarde Blijdorp. Ook rij ik meer dan 22 jaar als vrijwilligster op de dierenambulance in Rotterdam.

De opleiding tot klassiek homeopaat is weliswaar specifiek gericht op mensen, maar door al mijn kennis over en mijn (praktijk)ervaringen met dieren, kwamen er automatisch veel mensen naar me toe met de vraag of ik ook hun dieren wilde behandelen. Mens en dieren zijn beide levende wezens. Het mooie is om te zien hoe de interactie tussen mens en dier werkt. Ik zie dan ook vaak meerdere leden van een familie in de praktijk inclusief de dieren.

Ik behandel niet alleen huisdieren maar ook landbouwdieren. Eén van de veehouders die ik met succes heb kunnen adviseren over het gebruik van homeopathische middelen bij zijn koeien, paarden, schapen en geiten is Rob van Egmond, de initiatiefnemer van het levend landbouwmuseum in Barendrecht.

Een andere passie is schrijven. Zie mijn columns op www.weetjesoverkatten.nl en blogs op de site van de vereniging homeopathie (KVHN).

Docent School voor Homeopathie, Silverlinde en het Wellantcollege  (2008 t/m 2021)

Nancy geeft colleges in klassieke homeopathie, live-casuïstiek, praktijkmanagement en homeopathische EHBO voor dieren. Ook begeleid zij studenten van de dierhomeopathie-opleiding met hun stages en scripties.

Daarnaast geeft zij instructies aan brandweerkorpsen en andere hulpverleners in verschillende regio’s “Hoe om te gaan met dieren in noodsituaties”. Deze trainingen heeft zij ook onderwezen als gastdocent aan het MBO dierverzorging van het Wellantcollege.

Naast haar medische achtergrond heeft ze ook verschillende opleidingen gedaan op het gebied van dieren zoals onder andere de opleiding: vakbekwaamheid dierenasiel/ pensionhouder en paarden praktisch bekeken aan de Hogeschool in Delft.